Канадско говеждо месо

Канадско телешко месо

Какво трябва да знаем за канадското телешко месо?

Канадско телешко месо – то е едно от най-висококачествените и предпочитани червени меса. Често то би могло да бъде оприличено на говеждото по много начини, като характерно и за двата вида месо е,  че се произвежда от едър рогат добитък. Отглеждането на животните е много подобно, а ако трябва да споменем разлика между тях, то тя би могла да бъде намерена в различните породи.

Канадско телешко месо
Телешки ребра

Основи на породата

Канадско телешко месо, произведено във фермите в Онтарио, е известно с високото си качество и изключителния си вкус. Онтарио е една от най-големите канадски провинции за производство на говеждо, а фермерите ѝ – известни с педантичността си към доброто отглеждане на животни. Най-популярните породи за говежди меса са: Angus, Limousin, Charolais, Simmental и Hereford. Млекодайните говежди породи са едни от най-предпочитаните, като фаворит са черношарените говеда от порода Холщайн. Други предпочитани млечни породи са: кафяво швейцарско, джерсей, гърнзи и айрширско говедо.

Канадско телешко месо
Теле порода Лимозин

Канадско телешко месопроцес

Доенето на млечната крава може да започне едва след като е родила едно теле. Женските теленца, познати още като юници, се отглеждат именно заради производството на мляко, а мъжките, наречени бикове, за да дават месо. Фермерите се придържат към стандартите на кръговата икономика и се стараят да спазват старата максима за производство с конкретна цел.

Честа практика е канадските млечни крави да се забременяват чрез Ин витро осеменяване. Кравите бременеят  колкото и всички останали бозайници – девет месеца. Когато телетата се родят, те се преместват в отделна кошара, за да получат по-специфични фермерски грижи.

Канадско телешко месофермерски грижи?

Захранването с коластра е една от най-важните първи стъпки. Коластрата се получава от първата секреция на млечната жлеза. Представлява гъста жълта течност, богата на хранителни вещества и антитела, които са от съществено значение за здравето и оцеляването на новородените.

Знаете ли че?

Канадско телешко месо – телето, тежащо около 300 килограма, може да изяде до 7 килограма зърно дневно и да изпие до 30 литра вода. Ако трудно си представяте количеството, то е около 14 кутии със зърнени храни и 15 двулитрови бутилки мляко.

Dry Agin Bags – (DaBags) България, специализира в зреенето на говеждо месо у дома. С Dry Agin Bags технологията и пликовете за зреене на месо спестявате средства, като в същото време получавате висококачествено зряло говеждо месо.

Канадско телешко месо
Зряло говеждо месо
История на говеждото месо
Отлежало говеждо месо
Количка
Любими
Recently Viewed
Категории
0