Телешко месо

Телешко месо – добив, видове

Как се добива?

Телешко месо – животното не трябва да е по-възрастно от 8 месеца. За рентабилност, се подбират животни от мъжки пол, които няма да са нужни за разплод.

Телешкото и процентът мазнини в него

Понеже телешкото е от животни от мъжки пол, то притежава по-нисък процент мазнини от повечето други видове месо, добито от говеда. Разбито на равни компоненти, телешкото може да има средно до 15% мазнини на 100 грама. Конкретната мускулатура и част на животното също могат да играят голяма роля в съдържанието на мазнини. Но след като месото бъде подложено на смилане, тези числа действат като обща насока. телешко месо

Освен парчето месо, което е било използвано за смилане, специфичният телесен състав на телешкото може също да промени процента на мазнини. Въпреки това, ако месарят отдели време и грижи, да отстрани мазните участъци от месото, е възможно този процент да спадне.

Какви са видовете телешко месо?

Различните видове телешко, налични за закупуване, обикновено зависят от възрастта на телето, кога е заклано и вида на фуража, с който е било хранено житовното. Също така е от значение и мястото, където телето е било отгледано преди клането. телешко месо

Сред тях са така наречените „bob veal“, които се колят в рамките на един месец след раждането. В сравнение с други крави, използвани за месо, младото теле дава много малко количество, тъй като животните все още не са имали шанса да пораснат. Често теглото на тези животни не превишава общо 30 кг, включително органи и кости. телешко месо

Телетата, хранени с мляко или иначе по-известни като “бяло телешко”, са животни, които са на специална диета. Тя съдържа обогатено мляко и храна с повече хранителни вещества. Това гарантира, че ще се подобри възможно най-много техният вкус, външен вид и текстура. Телешко месо от животно, хранено с мляко, е най-разпространеният вид телешко в западния свят. Това е по-хуманният начин на отглеждане на добитъка, също така и значително подобрява  качество му, в сравнение с другите видове телешко.

крехко и сочно телешко месо

“Червено телешко месо” или животно, подложено на зърнена диета, не се храни с никаква обогатена или подобрена храна. То се отглежда по начина, по който се отглеждат повечето телета.

крехко и сочно телешко месо

При клане в рамките на пет месеца и ако животното е хранено със зърно, месото е по-жилаво и тъмно, отколкото ако е хранено с мляко.

Научи повече за рибай стек и зряло говеждо месо

Говеждо месо – 17 различни видове стек
Говежди рибай стек – подходящи температури
Количка
Любими
Recently Viewed
Категории
0